Lider du af træthed i hverdagen? – så spis dig frisk

Lider du af træthed i hverdagen? – så spis dig frisk

image title: 
Katsiaryna Lenets/123rf.com
Det kan der dog rodes bod på! Kombinationen af daglig motion og en varieret kost kan sikre et højere energiniveau, der varer hele dagen.

Mette Lilliendahl, som er autoriseret klinisk diætist, siger følgende om fuldkorn og træthed: ”Fuldkornsprodukter holder os mætte i længere tid, fordi kroppen får noget at arbejde med. Det er med til at give et stabilt blodsukker, som betyder, at man får mere overskud og bliver mindre træt”.

LÆS OGSÅ: Sådan får du en bedre søvn

Fuldkornsprodukter vil som oftest indgå i alle ”grov” fødevarer, som fx fuldkornspasta, groft mel, harvegryn osv. Fuldkorn optages langsommere i kroppen, og holder dig derfor både mæt og frisk i længere tid.

Foruden fuldkorn, er det vigtig at huske de mellemmåltider, som oftest skal bestå af to eller tre sunde alternativer imellem hovedmåltiderne. Igennem en dag skal der, foruden fuldkorn, optages 600 gram frugt og grønt.

”Som mellemmåltid kan man med fordel spise noget forskelligt frugt eller grønt, der bidrager med vitaminer og mineraler, og som optages hurtigt i kroppen,” forklarer Mette Lilliendahl.

Som led i den varierede kost, er det essentielt at få sine vitaminer. Især D-vitamin er et mangel hos danskerne i vinterhalvåret, og det betyder, at man hurtigere bliver udmattet.

”Derfor er det også vigtigt at få D-vitamin gennem fed fisk eller som kosttilskud i form af fiskeolie, siger den autoriserede diætist.  

Husker du at spise varieret kost?

Søndagsavisen
Tags: