Lise Nørgaard 100 år: Her er hendes største ønske

Lise Nørgaard 100 år: Her er hendes største ønske

image title: 
Monday Media/TV 2
En af landet mest kendte kvinder Lise Nørgaard fylder i dag 100 år. Den folkekære forfatter og journalist er kendt for den populære tv-serie Matador og sin tidligere stilling som brevredaktør på ugebladet ’Hjemmet’.

I den forbindelse sender DR1 i aften dokumentaren ’Længe leve Lise’ som er en hyldest til Lise Nørgaard. I dokumentaren får seerne mulighed for at komme helt tæt ind på livet af den nu 100 årige dame, der fortsat er frisk som en havørn.

I aftenens dokumentar afslører fødselaren desuden, at hun ikke forventer den helt store fejring, men kun har et ønske, og det er mere plads.

”Jeg ønsker mig intet i fødselsdagsgave, for jeg har alt hvad jeg har brug for i dette liv og lidt til. Det eneste, jeg mangler, det er plads. Og jeg ønsker mig heller ikke blomster”, fortæller Lise Nørgaard til DR1.  

Ifølge Lise Nørgaard har hun simpelthen ikke plads til flere ting i sit hjem, og hun er ikke så let at imponere. For hun vil hverken have blomster, chokolade eller lange breve, for blomster dør, blomstervand lugter, og chokolade bliver man fed af.

LÆS OGSÅ: Søren Østergaard: Glad for jeg ikke fik børn

”Helst ikke lange, håndskrevne breve. Hurraer må I godt råbe, hvis I gider, men helst ikke for tidligt om morgenen”, fortæller Lise Nørgaard til DR med et smil på læben.

Lise Nørgaard er med andre ord en bestemt dame og ved præcis, hvordan hun gerne vil fejres. Bestemtheden er ikke noget, der er kommet med årene, igennem hele livet har hun altid haft sine holdninger, og har ikke været bange for at skille sig ud.

Hun er kendt som en forkæmper for kvinders rettigheder, en samfundsrevser og en kvinde der ikke bryder sig om huslige pligter.

I sine 100 år har hun sat sine spor på samfundet, og du kan se hele dokumentaren i aften klokken 20 på DR1.

Skal du se dokumentaren?

DR
Tags: