Lise Nørgaard kritiseres nu af sine egne børn

Lise Nørgaard kritiseres nu af sine egne børn

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I en ny bog omkring forfatteren Lise Nørgaard afsløres det, at selvom hun kunne sætte ord på følelser i den populære ’Matador’-serie, var det sværere for hende i privatlivet.
 
I bogen som forfatteren Jacob Wendt Jensen står bag, medvirker både Lise Nørgaard og hendes tre døtre. Sønnen Christian døde af kræft i 1999.
 
”Vores mor har altid haft det svært med følelser. Hun ønsker ikke at blive involveret i følelsesmæssige spørgsmål. Hun kan faktisk blive helt utilpas og kold derved, og derfor har vi aldrig brugt hende i situationer, hvor vi har haft behov for støtte,” står der i en fælles udtalelse fra døtrene.

Der er dog ikke tale om et bagholdsangreb mod forfatteren, og Lise Nørgaard er helt bevidst om, at hun ikke var den perfekte mor under børnenes opvækst. Til trods for, at hun elskede sine børn, gjaldt det samme ikke for bleer, snotnæser og kaos.

”Jeg har været en nøgtern mor og helt sikkert ikke nogen fremragende mor,” udtaler Lise Nørgaard i bogen, hvor datteren Bente Flindt Sørensen kommenterer:

”Når jeg ser på den barndom, vi har haft, og sammenligner den med den barndom, som vores børn har haft, vil den nok altid blive vurderet til at være forfærdelig. Jeg ville gøre mig bedre, end jeg er, hvis jeg nægtede, at det i perioder er noget, vi søskende har brugt til at være enige om, nemlig at mor ikke var en god mor.”

LÆS OGSÅ: Sådan fandt X Factor-vært kærligheden

Lise Nørgaard fortæller til Ekstra Bladet, at hun godt vidste, at børnenes barndom ville fremgå i bogen, og hun erkender også, at børnenes minder ikke udelukkende er rosenrøde.

”Jeg vidste det godt. De skal have lov at mene, hvad de gør, og hvis de ser sådan på det, er det da i orden. Jeg kan sådan set godt forstå, hvordan de har det,” fortæller Lise Nørgaard.

Eftersom alle er blevet ældre er forholdet til børnene dog blevet bedre.

Kan du forstå, at Lise Nørgaards børn vælger at udtale sig, som de gør?
 
Ekstra Bladet
 
Tags: