Lovforslag: Hårdere straf for dyremishandling

Lovforslag: Hårdere straf for dyremishandling

image title: 
Foto: Dwight Smith/123rf.com
Som det er nu, straffes grov misrøgt mod dyr med fængsel i op til et år. Men nu har folketinget vedtaget et lovforslag, der fordobler strafferammen og bødestørrelserne i grove dyreværnssager.
 
Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

For ”grovere uforsvarlig behandling” af kæledyr og andre dyr i privat hold er bøden i dag 5.000 kroner, hvis den dømte altså ikke tidligere er straffet for dyremishandling. Denne type bøder fordobles nu til 10.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Mand betaler 2.000 for at redde sin fisk

Bøden for grov misrøgt af dyr i landbruget og andre typer erhverv hæves fra 10.000 kroner til 20.000 kroner i førstegangstilfælde.
Målet med de strengere straffe er ifølge miljø- og fødevareminister[L1] [RO2] , Esben Lunde Larsen (V), at man vil sende et klart signal om, at mishandling af dyr er uacceptabelt.

”Alle har en forpligtelse til at passe på de dyr, de anskaffer sig, hvad enten dyrene bor i en stald eller har hjemme i stuen. De, der ikke er deres ansvar bevidst, skal meget klart have at vide, at vi ikke tolererer misrøgt af dyr,” siger han ifølge BT og fortsætter:

”Det gør vi med det lovforslag, som Folketinget nu har vedtaget, hvor vi fordobler straffen for dyremishandling.”
Alle partier i Folketinget stemte for de hårdere straffe for dyremishandling, og Lovforslaget træder derfor i kraft den 1. juli 2016

Hvad synes du om den nye lovændring?
 
BT