Lugter du dårligt? Din kost kan være problemet

Lugter du dårligt? Din kost kan være problemet

image title: 
Foto: Ion Chiosea/123rf.com
Har du nogensinde prøvet at skrabe dig under foden med et halvt fed hvidløg, for at se hvor lang tid, der ville gå, før du kunne smage hvidløget i munden? Nå ikke? Det er et godt bevis på, hvordan kost findes i hele vores system og ikke bare havner i maven, efter man har spist.

Det er ikke alle fødevarer, der har den samme virkning på din kropslugt, og det er også forskelligt fra person til person, hvor meget det påvirker ens duft. Dog er der særlige fødevarer, der har ry for at give en grim kropslugt.

Rødt kød:  Aminosyrerne i rødt kød efterlader en rest i dine indvolde under fordøjelsen, som din krop er længe om at fordøje. Det kan føre til, at dine svedkirtler producerer mere sved.

Broccoli, kål og blomkål: Problemet med disse grøntsager er, at de indeholder svovl. Denne svovl opdeler din krop i nogle forbindelser, som optages i kroppen og udskilles i sved og dufter knapt så lækkert.

Fisk: Selvom der er store helbredsmæssige fordele ved at spise fisk, så kan B-vitaminet, som findes i fisk som tun og laks give en naturlig fiskeagtig lugt. Nogle udvikler endda et fiske-lugt-syndrom, som behandles med kostomlægning og antibiotika.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Sexløst forhold fører til utroskab

Ligesom der findes fødevarer, der kan få dig til at lugte grimt, findes der også andre fødevarer som modsætningsvis kan forbedre din naturlige kropslugt:

Citrusfrugter: De friske frugter absorberes hurtigt i kroppen. Især ananas, appelsiner, jordbær og æbler skulle give dig en friskere duft.
Kardemomme: Efterlader en frisk aroma i din krop.

Urtete: Alle slags urtete er gode for fordøjelsen og hjælper kroppen med at komme af med affaldsstoffer, hvilket får dig til at dufte bedre.

Kanel, timian og pebermynte: Tre krydderier som vil forbedre din kropsduft.

Døjer du med at lugte grimt?

 
Tags: 
Nøgleord: