Lundins ekskone: Derfor giftede jeg mig med ham

Lundins ekskone: Derfor giftede jeg mig med ham

image title: 
Foto: 5second/123rf.com
Færøske Mariann Poulsen blev for alvor lagt for had i offentligheden, da Ekstra Bladet afslørede, hvordan kæresten havde forladt hende med deres fælles barn, fordi hun var blevet gift med den landskendte morder Peter Lundin. 

Efter afsløringen begyndte Mariann Poulsen at tage nervetabletter, drak og på et tidspunkt overvejede hun selvmord. 

I en dokumentaren 'Morderen på den hvide hest' på DR3 kan seerne få et indblik i, hvordan færøske Mariann Poulsen kunne komme så langt ud, at hun indledte et forhold med en morder, der var erklæret livsfarlig for sine omgivelser. I dokumentaren fortæller Mariann Poulsen, hvordan hun grædende blev truet til at gifte sig med Peter Lundin, og hvordan ægteskabet rev hendes liv fra hinanden. 

Mariann Poulsen fortæller i programmet om, hvordan hun husker første gang hun så ham i fjernsynet som 14-årig. En mand med et meget intenst blik.

"Han havde et meget intenst blik. Det var, som om han kunne se dybt igennem ens sind. Jeg tror, jeg blev lidt halvforelsket allerede dengang, da jeg så det program," fortæller Mariann Poulsen i DR-dokumentaren.

Programmet om den forførende morder fik Mariann Poulsen til at skrive et brev til Peter Lundin. Hun var blot 14 år og havde aldrig regnet med, at det skulle føre noget med sig. Hun fortæller, hvordan det løb hende koldt ned ad ryggen, da hun fik svar tilbage fra Peter Lundin.

I brevvekslingerne med morderen kunne Mariann Poulsen få afløb fra det kaos, der var omkring hende. Hun kunne fortælle ham alt, og selvom Lundin skrev om både analsex og oralsex, så fandt den på det tidspunkt 15-årige pige én, som bekræftede hende. 

"Jeg fik brugt Peter som en dagbog, og jeg fik den respons, som jeg ønskede," forklarer hun i dokumentaren.

LÆS OGSÅ: Tragedie: Gravid kvinde brutalt myrdet

I 2006 flyttede Mariann Poulsen til Danmark med sin barndomskæreste. Hun var blevet mor og skulle til at starte et nyt liv med barndomskæresten. Men hun ville se Peter Lundin én gang. Hun ville have sat ansigt på ham og have afsluttet sin barndomsfantasi. Det skete ikke, og i stedet blev det indledningen på en hemmelig affære. 

"For første gang i mit liv var jeg sammen med en person, der så mig. En person, der kunne fortælle mig, hvad jeg følte, før jeg overhovedet følte det," fortæller hun til DR.

Men den eneste person, der så hende, havde også en mørk side.

"Ofte kunne han ringe og begynde at svine mig til. Han gjorde det fuldstændig iskoldt. Stille og roligt fortalte han mig, hvilket afskyeligt menneske, han i virkeligheden syntes, jeg var," fortæller Mariann Poulsen.

Da Peter Lundin gjorde det klart, at han ville giftes, afslog Mariann Poulsen. Hun endte dog alligevel med at sige ja, da han angiveligt truede med at offentliggøre deres forhold til hele hendes familie.

"Det var ikke noget romantisk frieri. Jeg blev ved med at sige, det ville jeg ikke, indtil han så begyndte at true," siger hun og fortsætter:

"Han truede med, at han ville sende breve, min besøgstilladelse og alle de notifikationer på besøg, han havde fået. Dem skulle han sende hjem til min familie."

"Alt i min krop strittede imod at køre til Østjylland og gifte mig. Jeg ankommer til fængslet og bliver ført direkte ind i kirken, hvor præsten er. Jeg græd og græd," fortæller Mariann Poulsen.

Ægteskabet blev afbrudt i november 2009, hvor Mariann Poulsen afleverede skilsmissepapirerne til Peter Lundin i fængslet. Hun har ikke set ham siden, men er derimod sammen med sin barndomskæreste igen, som hun bor sammen med på Færøerne. 

Forstår du, hvorfor kvinder bliver tiltrukket af den landskendte morder?

BT
Tags: