Må man være på mobilen under middagen?

Må man være på mobilen under middagen?

image title: 
Foto: Maksim Kostenko/123rf.com
Mange familier rundt om i Danmark er uenige om, hvordan ny teknologi skal håndteres i hjemmet, og specielt ved spisebordet.
 
En ny undersøgelse foretaget af Megafon for Politikken, viser, at 54 procent oplever at brug af mobiltelefon eller tablet giver anledning til irritationer under aftensmaden, som mange familier oplever som et centralt samlingspunkt. I kontrast er der kun 29 procent, der mener, det ikke er tilfældet.
 
”Virkeligheden med afbrydelser og individuelle dagsordener ødelægger i den grad drømmebilledet af familien, der samles om bordet i Lykkeland. Vi har haft mobiltelefoner for længe til at tro, at problemet forsvinder,” siger fremtidsforsker, Anne Skare, til Politiken og fortsætter:
 
”Nu er det et spørgsmål om valg, dannelse og den kendsgerning, at vi har rigtig svært ved at kede os i dag.”
 
Undersøgelsen viser også, at 14 procent af de adspurgte familier, har mobiler eller tablets fremme ved spisebordet hver eneste dag, og 18 procent af familierne har dem fremme flere gange i løbet af ugen.
 
LÆS OGSÅ: Leder af asylcenter kører psykisk terror på flygtninge

En tilsvarende del, cirka 32 procent, har dog aldrig teknologierne med til bords.
 
”Synes man, det er rasende hyggeligt med alt det it-liv ved bordet, er det fint. Men den høje grad af irritation taler for sig selv og leder frem mod, at man finder nogle løsninger,” siger forfatter og foredragsholder, Marie Kraul, der har skrevet flere bøger om familieliv.
 
Hun bliver bakket op af psykolog, Camilla Carlsen Bechsgaard.
 
”Familieenheden forstyrres, hver gang en sms bipper ind og stjæler opmærksomheden fra dem, man fysisk er sammen med. Det har en omkostning fuldstændig som i et ægteskab, hvor man knalder med alle mulige andre,” siger hun og tilføjer:
 
”Det er en form for mental utroskab, når der hele tiden er nogen, der får lov til at bryde ind. Ikke mindst når det sker ved middagsbordet, som traditionelt er et samlingspunkt.”
 
Hvilken side er du til? Må mobilen være fremme ved bordet eller ej?
 

Politiken
Tags: