Må man være sin demente mand utro?

Må man være sin demente mand utro?

image title: 
Foto: mettus/123rf.com
Kan man tillade sig at være sin ægtefælle utro, hvis vedkommende ikke er mentalt til stede? Og skal man fortælle om utroskabet? Det spørger seeren Gerda panelet i ”Spørg Charlie” om.

Gerda, der er først i halvfjerdserne, er nemlig blevet forelsket i en anden mand. Hendes mand, som hun har været sammen med i 53 år, sidder på plejehjem og er lettere dement, og hun er i tvivl, om hun skal fortælle ham om den anden mand.

Panelet, der består af Susse Wold, Britt Bendixen, Niels Hausgaard og Jens Gaardbo er alle enige om, hvad de skal svare til dette dilemma.

”Hvis han er så dement, at han er sendt på plejehjem, og hun stadig kan få noget ud af sin tilværelse, synes jeg, det er okay. Det kalder jeg for praktisk utroskab,” siger skuespiller Susse Wold.

LÆS OGSÅ:

Det er resten af panelet enige i, og fordi manden ikke er mentalt til stede, mener de ikke, at hun skal fortælle ham om det.  

”Et spørgsmål, man også kunne stille sig selv, er, hvorfor hun skulle sige det. Af hensyn til hvem? Af hensyn til hendes samvittighed? - det er da synd for manden, der ikke har ret meget at glæde sig over. Det kan hun ikke være bekendt,” siger Niels Hausgaard blandt andet.

Susse Wold mener endda, at utroskabet måske kan medvirke til, at Gerda har mere overskud til at være der for sin demente mand.

”Hvis hun nu er blevet forelsket og har det vidunderligt, så har hun også overskud til at besøge den mand, der er på plejehjem, tre gange om ugen og være der og give ham noget energi. Hun får noget benzin på motoren, så hun kan yde noget for ham også,” lyder det fra Susse Wold.
 
Er du enig med panelet i, at det er ok at være sin partner utro, hvis de ikke er mentalt til stede?

TV2 
Tags: