Måtte ikke have regnbueflag med i Parken

Måtte ikke have regnbueflag med i Parken

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Copenhagen Pride har overtaget København med regnbueflag, fest og farver som en hyldest til mangfoldighed.

Men ét sted i hovedstaden vil man ikke være med, og det er hos Parken, hvor FC København har hjemmebane.

Det måtte Jesper Brun Pajor sande, da han lørdag aften havde medbragt regnbueflag til sig selv og sine venner til FCK’s kamp mod AaB.

“Jeg ville som resten af København fejre rummelighed og mangfoldighed, og derfor tog jeg regnbue-flag med i Parken til mine venner og mig selv. Men 20 minutter før kampstart kommer tre vagter op og fortæller mig, at de skal fjernes, fordi det er et politisk budskab,” fortæller Jesper Brun Pajor til Ekstra Bladet.

Han understreger, at vagterne var flinke og rare, men at det for ham ikke handler om politik.

“Jeg forklarer at der intet politik er i det, kun et budskab om rummelighed og mangfoldighed, som jeg synes ville være passende i fodboldmiljøet,” siger han og fortsætter:

“Jeg synes, at det er forkasteligt, at hele København fejrer rummeligheden og mangfoldigheden, undtagen i Parken. Jeg er meget skuffet over min klub, og jeg synes, at FC. København skal respektere resten af København. Ellers har den ingen identitet. Det er trist,” siger han.

Læs også: Usportsligt: Sølvvinder buet ud af OL-publikum

Han undrer sig over, at Parkens hovedsponsor, Telia, hele ugen har fejret Copenhagen Pride, mens der ikke er plads til regnbueflag i Parken.

“Det er da lidt mystisk, at Parkens hovedsponsor hylder Copenhagen Pride, men der er ikke plads til at hylde mangfoldigheden og rummeligheden inde i Parken,” siger Jesper Brun Pajor til Ekstra Bladet.

Hos FCK kan pressechef Jes Mortensen ikke umiddelbart forklare, hvorfor Jesper Brun Pajors flag er blevet konfiskeret.

“Jeg har ikke set de konkrete flag, men generelt er vores regler sådan, at vi ikke vil have flag, bannere eller andre ting med politiske budskaber. Sådan er reglerne, ligegyldigt hvor sympatisk flagene måtte være,” forklarer han.

“Det gør vi simpelthen af sikkerhedsmæssige årsager, men jeg kender ikke den konkrete sag, så det skal jeg lige have undersøgt,” siger Jes Mortensen til Ekstra Bladet.

Hvad synes du om Parkens regler? Kan de tillade regnbueflag, men forbyde andre politiske budskabet?

Ekstra Bladet
Tags: