Mænd er selvoptagede og narcissistiske

Mænd er selvoptagede og narcissistiske

image title: 
Foto: belchonock/123rf
Personer der er narcissistiske har svært ved at se og koncentrere sig om andre end sig selv. Disse personer bekymrer sig mest om egne behov, interesser og lyster.
 
Forskere fra University Buffalo School of Management har undersøgt, om køn har en betydning for, hvor selvoptaget en person er.
 
Studiet er omfattende, og der er undersøgt data fra mere end 475.000 forsøgspersoner i gennem tre årtier. Konklusionen på undersøgelsen er, at mænd konsekvent er meget mere selvoptagede og narcissistiske end kvinder.
 
LÆS OGSÅ: Mænd tjener 10 procent mere end kvinder
 
Emily Grihalva er hovedforfatter til forsøget, og assisterende professor ved University Buffalo. Hun udtaler i en pressemeddelelse, at “narcissisme er associeret med en række forskellige problematiske karaktertræk. Blandt andet er det sværere at være i lange forhold, og narcissisme er forbundet med uetisk opførsel og aggressivitet.”
 
Men der er også positive sider af narcissismen, forklarer hun: “På samme tid ved man, at narcissisme øger selvtilliden, følelsesmæssig stabilitet og tendensen til at optræde som en leder.”
 
Konklusionen på undersøgelsen er, at mænd generelt udviser mere selvsikkerhed end kvinder, og at mændene har en større trang til at få magt, siger Emily Grijalva.
 
Hvad er din holdning til personer med narcissistiske karaktertræk? Er du selvoptaget?
 
MX

Tags: 
Nøgleord: