Makabre ubåds-jokes eksploderer på internettet

Makabre ubåds-jokes eksploderer på internettet

Den dramatiske sag om Kim Wall, der blev slået ihjel og parteret af opfinder Peter Madsen, har rystet hele den danske og svenske befolkning og har samtidig vækket en morbid fascination hos dele af befolkningen.
 
Det har resulteret i, at der overalt på nettet er tekster, billeder, videoer og meget andet, der gør grin med den makabre sag.
 
Ifølge professor Thomas Ploug, der er professor i Informations- og Kommunikationsetik på Aalborg Universitet, er det både forståeligt og uheldigt.
 
LÆS OGSÅ: Overblik: Det ved vi om fundet af Kim Walls lig
 
”Det kan være svært at forholde sig til en så forfærdelig sag. Morbid humor distancerer os fra den voldsomme forfærdelse, det forårsager hos os. En anden forklaring er trolls. Folk benytter det til at skabe ophidselse. De får et kick ud af at skabe vild opstandelse, at genere, irritere og skabe harme”, siger professoren og uddyber:
 
”Den tredje forklaring kan skyldes opmærksomhed. En narcissistisk adfærd. Nogen reproducerer den info, de får gennem medierne, og tilsætter det deres egen besynderlige verdensforståelse for at få opmærksomhed”.
 
Ud fra et etisk perspektiv er Thomas Ploug ikke bekymret over, at mange har valgt at lave humoristiske twist på tragedien. Han synes dog, at det er forkert at bruge internettet og de sociale medier på til den slags.
 
Hvad tænker du om de mange jokes? 

Metroxpress
Tags: 
Nøgleord: