Mand fik erstatning for fyring under barsel

Mand fik erstatning for fyring under barsel

image title: 
Foto: James Steidl/123rf.com
En maskinbygger, der blev fyret i forbindelse med sin hustrus graviditet, har fået medhold i sin sag og modtaget en erstatning på 170.000 kr.
 
”Disse sager er ret exceptionelle, det fremgår klart af forarbejderne til ligebehandlingsloven, at mænd er beskyttet i samme grad som kvinder under graviditet og barsel,” fortæller chefkonsulent i Ligehandlingsnævnet, Susanne Fischer.
 
Nu vil det foregå ligesom i sager, hvor kvinden er den forurettede, at det er arbejdsgiveren, der skal løfte bevisbyrden, når mænd bliver afskediget i forbindelse med graviditet eller barsel.
 
”Det er super vigtigt, at mænd nu er beskyttet af lovgivningen, da der ikke er samme kulturelle legitimitet, når mænd for eksempel beslutter at tage barsel. De skal tit forsvare det overfor omverdenen, og det gør dem mere sårbare,” siger ligestillingsforsker, Kenneth Reinicke, fra Roskilde Universitets Center til Fagbladet 3F.
 
LÆS OGSÅ: Fem-årig må ikke få sit navn på nutella-glas
 
I 2014 fik fire ud af fem sager medhold i anklager vedrørende afskedigelse i forbindelse med deres partners graviditet.
 
”Grunden til, at der ikke har været flere sager er muligvis, at det endnu ikke er udbredt viden, at fædre også er beskyttet af lovgivningen under deres koner eller kæresters graviditet,” forklarer Susanne Fischer til Fagbladet 3F.
 
Hvad er din holdning? Er det godt at der er kommet ligestilling på området, eller er det unødvendigt?

TV2
Tags: