Mand havde 10 år gammel lort i maven

Mand havde 10 år gammel lort i maven

image title: 
Foto: siraphol/123rf.com
Den groteske historie stammer fra Kina, hvor den 27-årige mand efter ti års forstoppelse og mavesmerter endelig besluttede sig for at gå til lægen. Her kunne det konstateres, at hans afføring havde hobet sig op i tarmen i en sådan grad, at hans hjerte var blevet skubbet ud til højre for at give plads til den fem kilo tunge lort.

På trods af den usædvanlige historie er der faktisk tale om en kendt sygdom. Manden blev diagnosticeret med Hirschsprungs sygdom, som er en medfødt mangel på nerveceller i endetarmen, der kan give kronisk forstoppelse. At han så har valgt at ignorere mavesmerterne i ti år, giver historien et usædvanligt præg.

LÆS OGSÅ: Overrasket tyv fik lort i munden

Som oftest opstår sygdommen af sig selv, men den kan også være arvelig. Cirka én ud af 5000 nyfødte rammes af den, og oftest er det drenge, der er i farezonen. Den 27-årige mand fik efterfølgende fjernet den store lort ved en operation, og han har det efter omstændighederne godt. 

Kan du forstå, at man ikke går til lægen i ti år på trods af store smerter? Hvorfor tror du, at nogle mennesker trækker deres lægebesøg i langdrag?

Dagens.dk
Tags: