Mand smittet med kræft

Mand smittet med kræft

image title: 
Marcos Mesa/123rf.com
Den nu afdøde mand, fik konstateret HIV tilbage i 2006, men da han ikke har taget medicin mod sygdommen, er hans immunforsvar blevet svækket gevaldigt.

Han blev indlagt i 2013 med alvorlig hoste, feber, udmattelse og alvorligt vægttab. Efter nogle prøver viste det sig, at manden var inficeret med den mest almindelige form for bændelorm, ’Hymenolepis Nana’. 

En CT-scanning og flere prøver viste samtidig lægerne, at manden havde kræftsvulster i lungerne, leveren og i binyrerne. Manden fik i første omgang medicin mod HIV samt bændelorm, men da han ikke fik det bedre, blev han sendt til et specialhopstial i delstaten Georgia i USA.

LÆS OGSÅ: Ufødt onkel er far til nyfødt baby

Yderligere prøver og scanninger viste lægerne, at kræftcellerne i mandens krop ikke var almindelige kræftceller. De var ca. ti gange mindre end almindelige, og de indeholdt DNA fra bændelormen.

I et interview med BBC fortæller naturbiolog Dr. Peter Olson, der specialiserer sig i bændelorme, at manden sandsynligvis ikke er blevet smittet direkte, men at bændelormen muligvis har lagt et eller flere æg, der så har trængt sig ind i tarmvævet, hvorefter det er muteret og har udviklet sig til kræftsygen.

Ifølge flere eksperter er mandens svækkede immunforsvar, grundet HIV, årsag til, at han blev ’smittet’.

Har du kræft tæt på livet, og hvad gør du for selv at undgå sygdommen? Del din historie med os i debatten.

MSN 
Tags: 
Nøgleord: