Mand tvangsindlagt efter brand på moske

Mand tvangsindlagt efter brand på moske

image title: 
Foto: Pixabay
En 34-årig mand er sigtet for at have sat ild til en bygning tilhørende Islamisk Trossamfund i Københavns nordvestkvarter, og er nu blevet tvangsindlagt på Bispebjerg Hospital.
 
På baggrund af vidnebeskrivelser blev han anholdt på sin bopæl, hvor politiet beslaglagde sko og bukser, som passede til overvågningsbillederne. Politiet fandt også to lightere, hvoraf den ene lå i bukselommen.
 
“Han er upåvirket af anholdelsen og stiller ikke på noget tidspunkt spørgsmål til, hvorfor han er anholdt,” siger senioranklager Erik Hjelm til TV2.
 
LÆS OGSÅ: 15-årig anholdt for bombetrussel i lufthavnen
 
Manden er tidligere idømt en behandlingsdom for blandt andet hærværk og vold og har tidligere fået diagnosen ‘skizofreni’. Derudover blev han den 28. marts 2011 dømt for brandstiftelse og vold og fik en behandlingsdom. Den retspsykiatriske erklæring redegjorde for, at manden var i en sindstilstand, som er identisk med en sindssygdom.
 
Under grundlovsforhøret – hvor manden ikke var til stede grundet sin tvangsindlæggelse og mentale tilstand – valgte dommeren at følge politiets anmodning om at varetægtsfængsle den sigtede i fire uger grundet den store risiko for gentagelse og befolkningens retsfølelse.
 
“Man kan ikke have en mand, der render rundt og tænder ild til trossamfunds bygninger og så er på fri fod,” argumenterede senioranklager Erik Hjelm.
 
Hvad mener du om sigtelsen? Kunne man have undgået og forebygget situationen på baggrund af mandens historie?
 
TV2
 
Tags: