Mandeklubber hitter i Danmark

Mandeklubber hitter i Danmark

image title: 
Foto: Cathy Yeulet/123rf.com
Flere syd-og sønderjyske kirker har de seneste år oprettet mandeklubber og fællesskaber for mænd, der vil lidt væk for den grå hverdag eller få fritid væk fra konen eller kæresten.
 
I Haderslev startede domkirken en mandeklub for et halvt år siden, og denne er nu vokset fra tre besøgende til 12-14 medlemmer.
 
Poul Erbs, der var med til at starte mandeklubben i Haderslev, mener, at det er det uforpligtigende fællesskab, der tiltrækker mændene.
 
”Mænd er ikke så gode som kvinder til at komme ud og blande sig og få et socialt samvær. Så jeg tror, der går mange mænd rundt, som har brug for at komme ud og få et netværk,” siger Poul Erbs.
 
LÆS OGSÅ: Sundhedsstyrelsen vil gøre det Danmark røgfri

Mandeklubben i Haderslev planlægger ofte aktiviteter, såsom virksomhedsbesøg og udflugter til museer. I begyndelsen var klubben tiltænkt enlige mænd, men det blev hurtigt lavet om.
 
”Behovet er der bredt. Så nu siger vi, at det er for alle. Jeg plejer at sige i sjov, at det også er for mænd, som har en kone, men som har brug for et frikvarter,” siger Poul Erbs.
 
Også i Kvaglund kirke ved Esbjerg, har mænd i en årrække fundet sammen i en mandeklub. Her bliver der ugentlig spillet spil, sunget sange og snakket over en øl. I denne klub er der 24 medlemmer, og der kommer løbende nye til, fortæller tovholder Kai Kaus.
 
”Jeg tror, det er fordi samværet er så frit. Vi kender hinanden godt, så vi giver hinanden noget gas. Det fyger i luften med vittigheder, og så sidder vi med et smørret grin,” siger Kai Kaus til DR.
 
Kunne du finde på at tage i mandeklub eller sende din mand afsted? 

DR
Tags: 
Nøgleord: