Mange klager over taxachaufførers sprog

Mange klager over taxachaufførers sprog

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Taxaselskaberne modtager mange kundeklager om året, fordi deres chauffører ikke kan snakke eller forstå dansk på et respektabelt niveau. Fremover skal alle taxachauffører i Hovedstaden og Aarhus derfor bestå en prøve i mundtlig dansk for at få deres taxaførerbevis.

”Der er for mange som slipper igennem prøven, som ikke kan gøre sig forståelig på dansk, og det afstedkommer mange misforståelser og klager,” som nævnet skriver om baggrunden for den nye prøve. I dag tester man blot om chauffører er i stand til at afkode gadenavne på et Krak-kort og selv det gør, at “dumpeprocenten er ret høj,” skriver Hovedstadens Taxinævn.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Din taxachauffør er måske kriminel

Formanden for transportgruppen i 3F, Jens Laursen, der organiserer 5.000 taxachauffører, mener også, at en dansktest er en god idé. I sidste ende vil det nemlig gavne både kunden og chaufføren.

”Det er en fremragende ide med en dansktest. Det handler jo også om både kundens og chaufførens sikkerhed, at chaufføren forstår, hvad kunden siger. Fint, at Aarhus og København sætter linien - så følger resten af landets kommuner nok efter,” siger Jens Laursen.

Hvad mener du om forslaget? Har du selv oplevet en taxachauffør, der var svær at kommunikere med?

Metroxpress