Mange penge at hente i etablering af solceller

Mange penge at hente i etablering af solceller

Dette indhold er sponsoreret.

Danskerne har om nogen fået øjnene op for solceller på taget. Og det er der godt grund til. For beregninger viser nemlig, at en gennemsnitligt husstand i Danmark kan spare mange penge årligt ved at producere egen el med hjælp fra solceller. 
 
Danskerne betaler mange penge for el. Faktisk betaler danskerne verdens højeste pris. Der er derfor ikke noget at sige til, at danskerne for alvor har fået øjnene op for den økonomiske gevinst der er at hente ved at installere et solcelleanlæg på taget. Udover at dække eget behov for el, kan man ved overskud af elproduktion sælge sin overskuds-el. Dermed er der flere penge at hente.
 

Mange penge at hente årligt  

Det kan godt betale sig at overveje at investere i et solcelleanlæg. Også selvom selve investeringen kræver en god luns af opsparingen. For når en husstand investerer i et anlæg, bliver det typisk skræddersyet efter forbrugerens og dermed husstandens behov. 
 
Bliver der produceret mere elektricitet, end hvad der bruges, bliver det ledt ud på el-nettet, hvor det kan tages tilbage, når der er behov for det. Derudover er der også den mulighed, at man kan sælge sin overskudsandel og dermed tjene lidt ekstra. 
 
Med et udgangspunkt for cirka 2 kr/kWh, som er den typiske gennemsnitspris for el, vil en gennemsnitlig husstand med et forbrug på 5000 kWh årligt kunne spare helt op til 10.000 kroner. Dette er blot, hvad der kan spares, hvis solcelleanlægget dækker 100% af elregningen og salg af overskuds-el ikke regnes med. Dog er det bedst at have solceller, der matcher forbruget i husstanden, da prisen for aftagelse af el på sigt falder. 
 
Et solcelleanlæg er derfor en god og rentabel investering, som tjener sig hjem inden for en overskuelig årrække. Et solcelleanlæg behøver ikke være dyrt. Der findes forskellige udbydere, hvorfor det er muligt at få et godt tilbud på det. Det kan blandt andet lade sig gøre ved at indhente 3 tilbud på solceller3tilbud.dk.
 

Få det optimale ud af dine solceller 

For at opnå en 100% besparelse på elregningen og eventuelt have mulighed for at sælge overskuds-el, er det en forudsætning, at solcelleanlægget er placeret optimalt i forhold til lys. 
 
Ydelsen på solcelleanlægget varierer i forhold til solen. Derfor er det vigtigt at undersøge den forventede årlige produktion ud fra faktorer, der kan påvirke elproduktionen. Har du træer, der nu eller på sigt kan skygge for solcelleanlægget? Og hvad har det af påvirkning på økonomien? 
 
Det og andre skyggende elementer er værd at undersøge inden etableringen af solcelleanlæg, så du kan være sikker på at få det mest optimale ud af din investering. 
 
Husk endelig også at få del i den nye tilskudspulje, som har til formål at udbrede udbygningen af solcelleanlæg. Privatpersoner kan søge om et etableringstilskud, som betales efter etableringen af anlægget. Det kan sammen med håndværkerfradraget spare husstanden for mange penge i etableringen af solceller og gøre det til en endnu mere fordelagtig og rentabel investering. 

 
Tags: