Mange studerende har en ambivalent følelse med at tag SU-lån

Mange studerende har en ambivalent følelse med at tag SU-lån

Sponsoreret af Lead Supply
I nyere tid har det vist sig, at Danmarks’ befolkning er enormt gode til at låne penge. Det er i sær de unge som gør sig meget i de forskellige lån, men dog primært SU-lån. Dette kan skyldes at det ikke just er nemt at få det til at køre rundt økonomisk, når du både skal balancere arbejde og skole. Så hvad kan du gøre for at gøre det mindre stressende?

Studerende: SU-lån vs. forbrugslån
Hvis du er studerende og i øjeblikket tager et SU-lån, så er du bestemt ikke den eneste. Faktisk er der rigtig mange danskere som netop vælger denne løsning, fordi det har den laveste rente, og fordi du som studerende har mere tid til at fokusere på skolen. Det kan være enormt hårdt at skulle balancere et deltidsjob og samtidig få studeret hver eneste dag. Mange unge studerende går i skole fra 8-16 hver dag, og hvis de også skal på arbejde og først kommer hjem sent om aftenen, så er der hverken meget tid eller overskud til at skulle sidde og lave de resterende lektier til dagen efter. Det kan være stressende hvis man samtidigt sidder meget stramt i det rent økonomisk, derfor kan SU-lån være en stor hjælp for mange, som ikke er interesseret i at vende hver en krone for at få råd til dagen og vejen. Mange studerende, især dem som er bosat i Københavnsområdet, lever med en utrolig høj husleje og mange andre regninger også. Derudover skal der også betales for skolebøger, penge til overs til sjov med venner og veninder mm. Hvilket hurtigt kan ende op i et højere beløb end forventet. Det er dog ikke kun SU-lån som studerende ynder at optage. Mange sidder stramt i det og tager dyre forbrugslån ved siden af deres SU-lån, f.eks. til at betale for en ny Macbook, iPhone eller lignende. SU-lån har som bekendt, det lavest tænkelige renteniveau, men det desværre er der mange unge som ender op med forbrugslån med høje renter og gebyrer. Man skal huske at se sig godt for, og aldrig tage det første og bedste lån man finder til. Man kan undersøge meget om at lån penge på nettet. Er det absolut nødvendigt at finde et forbrugslån som studerende, bør man se sig godt for og opholde alle faktorer mod hinanden - det er ærgerligt som ung, at sætte sig med et dyrt lån, hvilket kan undgås hvis man bruger en af de mange låneguides som findes på nettet. Prøv først og fremmest og se om du kan ikke kan spare op, eller bruge dit SU-lån på det du mangler i stedet for - det vil altid være den billigste løsning.

Flere og flere studerende tager SU-lån
Hvis du længe har gået og haft det lidt ambivalent med, at du har taget SU-lån måned efter måned, så drop den følelse lige nu. Du er bestemt ikke alene om at tage denne type lån. Faktisk overstiger danskernes SU-gæld over 30 milliarder kroner, så hvis du går og oplever den mindste smule dårlige samvittighed over, at du tager et SU-lån for at kunne få det hele til at løbe rundt, så bare rolig – du er ikke alene! Det er langt bedre for de studerende at bruge mere tid på deres studier, så de rent faktisk kan færdiggøre uddannelser og få et godt job, og derfra tjene nogle penge. Hvis du bruger mere tid på at arbejde end at studere, så ender du med at dumpe dine fag, og så kommer du ikke så langt. Det handler om at fokusere på skolen, og det er netop dét et lån giver frihed til.


 
Tags: