Margrethe er klar til at videregive tronen

Margrethe er klar til at videregive tronen

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Magrethe har i flere omgange holdt fast på, at Frederik og Mary først kommer til magten, når hun ikke selv er her længere.
 
Men i forbindelse med kronprinseparrets kobberbryllup mandag, har den 76-årige monark tænkt over den næste generation.
 
”Hun kan noget, som jeg slet ikke ville have kunnet i hendes alder. Jeg var ganske vist blevet dronning, da jeg havde den alder, som hun har nu, så det gav sig selv, at der var ting, jeg ikke gjorde. Men det havde heller ikke ligget til mig,” fortæller dronning Margrethe ifølge SE og HØR.
 
LÆS OGSÅ: Her kan du handle døgnet rundt i december
 
”Hun har derimod evnen til at gøre sådan nogle ting, og det synes jeg er rigtig godt,” siger dronning Margrethe om svigerdatteren i bogen ”De dybeste rødder – Dronningen fortæller om Danmark og danskerne” ifølge SE og HØR.
 
Denne udmelding tolker kongehuseksperten, Sebastian Olden-Jørgensen, som, at dronning begynder at skifte mening omkring det at abdicere.
 
”Det, hun siger, er jo, at hun godt kan slippe tøjlerne nu. Hun er omhyggelig med at berede jorden for Mary bedst muligt. Det er en meget, meget klar støtte,” siger kongehuseksperten, og fortsætter:
 
”Både af hendes person og af, hvad hun er for kronprinsen og i hendes royale rolle,” fortsætter Sebastian Olden-Jørgensen til SE og HØR.
 
Skal dronningen abdicere?
 
SE og HØR 
Se debatter