Marianne tæt på selvmord: Frosset ud på arbejdet

Marianne tæt på selvmord: Frosset ud på arbejdet

image title: 
Foto: Thapakorn Tawornnurak/123rf.com
Tilbage i 2012 indberettede Marianne Jørgensen en af sine kolleger på Anstalten ved Herstedvester for at tage kvælertag på en kvindelig indsat. Hun havde angiveligt spyttet efter den mandlige fængselsbetjent, der svarede igen på meget aggressiv vis.
 
Sagen endte i retten, men til Marianne Jørgensens store overraskelse oplevede hun i månederne efter indberetningen, at hendes kolleger tog den anklagede betjents parti, mens hun selv blev frosset ud. Marianne Jørgensen betragter perioden som den værste i hendes liv.

”Min søn kom sommetider over til mig for at se en film sammen med mig. Jeg var ikke i stand til at tage mig af ham. Jeg var ikke langt fra at gøre en ende på mit liv. Jeg græd. Nogle dage kunne jeg ikke andet end at ligge i fosterstilling. Jeg var dybt deprimeret og angst,” siger den 28-årige kvinde til Avisen.dk.

Sagen endte med 40 dages betinget fængsel til den mandlige betjent og ubetingede domme til to kolleger, der løj i retten for at beskytte ham. Marianne Jørgensen har sidenhen fået nyt arbejde, men hun fortæller, at episoden desværre ikke er enestående.

LÆS OGSÅ: Politiansatte og deres familier chikaneres

”Joye, der blev overfaldet af min kollega, er ikke den eneste. Der er mange dygtige fængselsbetjente, men der er også negative betjente. Jeg har en mandlig kollega i et andet fængsel, der har oplevet den samme kulde som mig, fordi han fortalte ledelsen om en voldelig kollega.”

Hos Kriminalforsorgen afviser man, at aggressive betjente får længere snor og støttes af kollegerne, men det er Marianne Jørgensen ikke enig i. Hun kræver handling fra øverste niveau.
 
”Vold mod indsatte finder sted i flere danske fængsler. Politikerne på Borgen må forsøge at stoppe volden og beskytte de ansatte, der gør deres pligt ved at indberette voldelige kolleger. Politikerne bør høre, hvad jeg har på hjertet, så de kan handle på historien,” slutter hun.
 
Er vold mod indsatte et tabu? Hvad kan man gøre for at komme problemet til livs?
 
Avisen.dk
Se debatter