Mary nægter at bære tørklæde på besøg i Saudi-Arabien

Mary nægter at bære tørklæde på besøg i Saudi-Arabien

image title: 
Marek Szandursk/123rf.com
På kronprinsparrets forholdsvise korte besøg i Saudi-Arabien, nåede kronprinsesse Mary at vække opsigt både i herhjemme og i udlandet.

Flere udlandske medier har fundet kronprinsessens valg interessant, da hun i et muslimsk land undlod at bære tørklæde, som ellers er en skik i Saudi-Arabien.

Formålet med turen til olie landet, var at besøge den saudiarabiske kong Salman bin Abdulaziz, hvor kronprinsessens beklædning bestod af tildækkede arme og ben, dog uden den traditionelle hovedbeklædning.

LÆS OGSÅ: Pensionsalderen bør hæves til 72 år


Flere saudiarabiske topfolk afviste i den forbindelse at give Mary hånden, i mødet med det danske kronprinspar.
Det er dog ikke et enestående tilfælde, da både Michelle Obama og Hillary Clinton på samme facon valgt at undlade tørklæde, i deres besøg i henholdsvis 2015 og 2012. Begge tilfælde skabte debat i både USA og Saudi-Arabien.

Som udgangspunkt er det ikke lovbestemt, at gæster skal bære tørklæde, men det vurderes at være god skik at følge traditionen. Muslimske kvinder i Saudi-Arabien skal bære tørklæde, samt dækkende tøj. Omkring halvdelen af kvinderne bærer en niqab, dvs. et slør som bæres foran ansigtet som et tørklæde, og som normalt kun lader øjnene synlige.

Burde kronprinsessen have båret tørklæde?

B.T.
Tags: