Mary på besøg: Specialbørn sendt væk

Mary på besøg: Specialbørn sendt væk

image title: 
Foto: Marek Szandurski/123rf.com
I torsdags på Aabybro skole i Nordjylland kunne eleverne glæde sig til et af årets højdepunkter, hvor Kronprinsesse Mary, skulle et smut forbi for at indvie den nye skole.
 
Det var dog ikke alle, der måtte være med, da skolen havde nemlig besluttet, at specialklasserne skulle på udflugt netop denne dag. Ifølge Ekstra Bladet skete dette, fordi fagfolk havde vurderet, at det var bedst, at disse børn ikke var til stede, da Mary besøgte skolen.
 
”Det er at diskriminere dem, og de bliver valgt fra på en rigtig grov måde. Det er som om, børnene opleves som meget mærkelige, og som om, de ikke hører til på den skole,” siger Natasja Brämer Tulstrup Holm, der er mor til et af de børn, der ikke fik lov til at være med i festlighederne.
 
LÆS OGSÅDødeligt sygt barn får aktiv dødshjælp
 
Skolelederen fortæller, at det var for elevernes eget bedste.
 
”Jeg er ked af at høre, at det er sådan forældre oplever det på. Den måde det har været tænkt fra skolens side har været direkte modsat, nemlig en inkluderende proces ved at møde børnene med de behov, de har,” siger Kristina Fooken Jensen til TV2 Nord, ifølge Ekstra Bladet.
 
Byggeriet af den nye skole startede i 2012, hvor den først blev taget i brug den 11 august i år. Derfor kom Kronprinsessen forbi, for at indvie den.
 
”Byggeriet af skolen er den største investering i Jammerbugt Kommunes historie. Med det gennemførte byggeri er vi nået i mål med vores vision om at bygge en skole, der er tilpasset den seneste skolereform, når det gælder det læringsmæssige og pædagogiske miljø.”
 
”Derfor er vi meget stolte over, at Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen indvier skolen,” skrev borgmester Mogens Gade i en pressemeddelelse.
 
Er det i orden, at skolen udelukker eleverne for deres eget bedste?
 
Ekstra Bladet 
Tags: