Mascha Vang i trekantsdrama med politikere

Mascha Vang i trekantsdrama med politikere

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
”Jeg betaler hjertens gerne, og med stolthed, en masse skat til vores velfærdssamfund, men ønsker af princip ikke at betale topskat. Heller ikke om den så bare er 2 pct., så jeg udbetaler løn lige til topskattegrænsen. Jeg synes selv, at jeg er flittig og påpasselig, og det skal jeg ikke straffes for.”
 
Sådan sagde Mascha Vang torsdag i et interview med Børsen, og den udmelding er faldet Enhedslistens Pelle Dragsted for brystet.

”I Mascha Vangs (og mange andre højreorienteredes) øjne er Sosu'en, lagerarbejderen, butiksassistenten, buschaufføren eller renovationsarbejderen, der gør rent om natten, øjensynligt ikke flittige – og 'straffes' derfor ikke med topskat',” skriver Pelle Dragsted ifølge Ekstra Bladet på Facebook fredag, hvor han fortsætter:

”Jeg tror ikke nødvendigvis, Mascha Vang tænker over det. Men hendes udsagn, om at topskat er en straf til de særligt flittige, er udtryk for en dyb arrogance overfor det store flertal af danskerne, der knokler hårdt hver eneste dag, men aldrig når i nærheden af at få en indkomst i topskatte-klassen.”

LÆS OGSÅ: Jarlov i sorg: Det er kedeligt uden Mascha

Der skulle dog ikke gå længe, før Mascha Vang fik opbakning fra ingen ringere end landets udenrigsminister, Liberal Alliances Anders Samuelsen, der lørdag tog til genmæle på den kendte bloggers vegne.

”På mig virker Mascha ikke arrogant. Hun virker som en modig, ærlig og sej iværksætter, der ved, at ingenting kommer af ingenting – og at med en flad skat, ja så vil 'de bredeste skuldre' stadig bidrage med markant mere skat end SOSU-assistenten. Og det er helt ok,” skriver Anders Samuelsen ifølge Ekstra Bladet på Facebook.
 
Mascha Vang glæder sig over opbakningen fra en af landets mest prominente politikere, og samtidig undrer hun sig over Pelle Dragsteds angreb.

”Jeg synes, at det er ufint at lægge så grimme ord i munden på mig, når det er så langt fra de værdier, jeg har,” siger Mascha Vang til Ekstra Bladet og fortsætter:

”Det pudsige er, at han nævner butiksassistent. Jeg er jo selv uddannet butiksassistent. Min far er vognmand. Min lillebror lastbilchauffør, og min mor er førtidspensionist. Jeg kommer fra en arbejderfamilie, hvor ingen er vant til uddannelse. Han får mig til at lyde som et overklasseløg. Det er jeg jo ikke!” slutter en tydeligt forarget Mascha Vang.

Synes du, Pelle Dragsteds kritik af Mascha Vang er berettiget?

Ekstra Bladet