Matador-stjerne afslører hash-forbrug

Matador-stjerne afslører hash-forbrug

image title: 
Foto: Pauliene Wessel/123rf.com

Han er kendt for at være den varme og venlige Kristen Skjern i Matador, men mens seriens popularitet steg, var Jesper Langbergs personlige liv præget af alkohol og fest, som resulterede i en skilsmisse med hans første kone Susanne Heinrich.
 
Susanne Heinrich kastede i stedet sin kærlighed på en anden skuespiller, nemlig Peter Schrøder, og Jesper Langberg dulmede smerten over det forliste forhold med den eneste medicin, han kendte til – nemlig arbejde og alkohol.

Der skulle dog ikke gå lang tid før, at kroppen sagde stop for den vilde livsstil. Jesper Langberg følte sig ikke længere som sig selv, og endte med at køre fra en forestilling i Det Kongelige Teater og direkte på Rigshospitalet med 40 i feber.

 
Her blev han indlagt med det samme, og lægen var ikke i tvivl. Jesper Langberg var nødt til at droppe alkohol i seks måneder. Det afslører den garvede skuespiller selv i sin erindringsborg ’Ikke et sekund spildt’, skriver Se og Hør.

LÆS OGSÅ: Kæmpe brøler: Dansk skuespiller er ikke død
 
Denne melding tog Jesper Langberg dybt seriøst, og besluttede sig for at forlænge perioden til fem år. Lægen havde dog ikke den store tiltro til, at han kunne klare det.
 
”Jesper, det kan du ikke gennemføre. Jeg kender din type. Du er sådan en, som har brug for at lukke dampen ud mindst en gang hver tredje uge. Og det får du også brug for fremover. Så det kommer ikke til at holde,”sagde lægen til ham, og foreslog ham at prøve hash i stedet.
 
Jesper Langberg tog lægen på ordet, og skiftede alkoholen ud med en joint i ny og næ, indtil de fem år var gået.
 
”Jeg gennemførte det. I fem år rørte jeg ikke alkohol, og da jeg mente, jeg havde fået styr på mig selv, min tørst og mit privatliv, gik jeg ned og købte en flaske hvidvin. Den varede en hel weekend, hvilket havde været utænkeligt fem år tidligere,” skriver han i bogen.
Han trappede derefter ned for hashen, og har siden da ikke rørt en joint.
 
”Jeg har aldrig fortrudt mit hashforbrug. På bundlinjen er jeg ikke i tvivl om, at lægen, som anbefalede hashen, reddede mit liv. Uden den havde jeg aldrig klaret skærene i de år,” fortæller han i bogen.
 
Hvad tænker du om Jesper Langbergs afsløring?

Se og Hør

 


Tags: