Max lå bevidstløs og blødende – men ambulancen kom ikke

Max lå bevidstløs og blødende – men ambulancen kom ikke

image title: 
Foto: Golda/pixelbay.com
”Jeg har altid frygtet, at det ville blive et problem med én ambulance, og det blev det så,” siger John Moloney til Fyens Stiftstidende.
 
John Moloneys søn, Max, kom til skade under en fodboldkamp tirsdag den 7. juni, og blev slået bevidstløs i skolegården på Ærø Friskole. Max lå med blod ud af det ene øje og en massiv bule i panden fra et slag i hovedet.
 
Skolederen ringede straks til 112 og kontaktede også Max’ forældre, som kort tid efter var ved hans side.
 
Efter næsten 20 minutter uden en ambulance i syne, ringede skolelederen igen til 112, hvor han fik at vide, at Ærøs eneste ambulance var optaget, men at der var en helikopter og en praktiserende læge på vej i stedet.
 
Max blev derefter transporteret til Ærø Sygehus, hvor han blev indlagt til observation resten af dagen. Ifølge Fyns Stiftstidende har Max det godt i dag.
 
LÆS OGSÅ: Dette trick får dig til at drikke mere vin
 
Selvom Ærø har 6.700 beboere, må de altså finde sig i at deles om den ene ambulance på øen, og hvis den er optaget, må man vente.
 
”Én ambulance er ikke nok til over 6000 mennesker. Det er sund fornuft,” siger John Moloney og fortsætter:
 
”En praktiserende læge har et helt andet fokus end det akutte beredskab, som følger med en ambulance. At der var en praktiserende læge til stede beroligede mig ikke.”
 
Hos AMK Vagtcentral, som tog sig af alarmopkaldet, er de tilfredse med indsatsen. Gitte Jørgensen, der er præhospitalschef, forklarer, at opgaven er håndteret korrekt i henhold til alle retningslinjer i vagtcentralen og mener, at Ærø har et godt beredskab på trods af, at de kun har én ambulance.
 
”På Ærø er nummer to ambulance en helikopter med en højt kvalificeret læge og mulighed for at behandle og transportere patienten, mens man bliver transporteret til et sygehus,” siger Gitte Jørgensen til Fyens Stiftstidende.
 
Er det i orden, at man ikke har adgang til en ambulance, når ulykken sker? 

Fyens Stiftstidende
Tags: 
Nøgleord: