McDonald’s kan give dig rejsningsproblemer

McDonald’s kan give dig rejsningsproblemer

image title: 
Foto: Andrey Armyagov/123rf.com
Hvis du jævnligt spiser mad fra McDonald’s, kan du ende med at få rejsningsproblemer.

Det viser et nyt studie publiceret i The American Journal of Clinical Nutrition ifølge Daily Star

Det er den høje mængde af forarbejdet fedt, som findes i mange af McDonald’s produkter, der kan øge risikoen for at udvikle hjertesygdommen endothelial dysfunktion, der hos mænd er forbundet med rejsningsproblemer.

Problemerne med at få erektion opstår, fordi sygdommen gør, at blodet får sværere ved at strømme gennem blodårerne.

LÆS OGSÅ: Sådan får du let en sundere livsstil

I studiet undersøgte man 24 personer, der havde fået ét af tre forskellige måltider: en Big Mac med pomfritter og sodavand, en vegetarburger med pomfritter og sodavand eller en vegetarburger med salat, frugt, yoghurt og appelsinjuice.

Resultaterne viste, at blodgennemstrømningen hos de, der spiste Big Mac menuen, blev reduceret med 22,7 procent. Det svarer til at inhalere røg som passiv ryger i en halv time.

Dermed udgør Big Mac menuen det af de tre måltider, der reducerer blodgennemstrømningen mest. Samtidig er det også det måltid med mest fedt.

Et studie publiceret i det britiske tidsskrift The Lancet har tidligere vist, at folk, der spiser på fastfoodkæden jævnligt, tager mange ekstra kilo på og har forhøjet risiko for at udvikle type-2-diabetes.

“Det er ekstremt svært at spise sundt på en fast-food restaurant. Selvom de har fået nogle sunde tilbud, så er der stadig mange menuer med et højt fedtindhold, sukker, kalorier og få fibre og næringsstoffer,” udtaler en forsker bag undersøgelsen.

Hvordan påvirker disse studier din lyst til McDonald’s mad?

BT