McDonalds-kyllinger mishandles i afslørende video

McDonalds-kyllinger mishandles i afslørende video

image title: 
Foto: Mercy for Animals
McDonald’s og Tyson Food er kommet i kraftig modvind, efter frigivelsen af en video, der viser, hvordan en underleverandør mishandler de små kyllinger, der bruges til de populære McNuggets.

Videoen er optaget med skjult kamera af dyreværnsorganisationen Mercy for Animals og afslører, at amerikanske landmænd bruger grusomme metoder til aflivning af kyllinger. Det skriver FOX Business.

I videoen ser man landmændene træde på hovedet af levende kyllinger, mens de hiver dyrene i benene og vingerne i et forsøg på at brække dyrenes nakke.

Videoen afslører også, at landmændene tæsker løs på de stakkels dyr med lange sømbesatte stave. Til sidst bliver kyllingerne kastet i spand, mens de øjensynligt stadig er i live.

Advarsel: Voldsomme billeder!


Videoen er optaget på T&T Farm i Dukedom i Tennessee, som leverer kyllinger til Tyson Food, som McDonald’s samarbejder med. Både Tyson Foods og McDonalds har nu stoppet samarbejdet med den pågældende farm.

”Medlemmer fra vores dyrevelfærdshold undersøger nu, hvad der er sket, og vi har stoppet gårdens kontrakt med at dyrke kyllinger for os. Der er i øjeblikket ingen kyllinger på gården. Vi er især bekymret over de uhensigtsmæssige metoder, der bruges til at aflive syge og skadede kyllinger,« siger en talsmand for Tyson Foods til FOX Business.

Ifølge Matt Rice, direktør for undersøgelser i Mercy for Animals, har organisationen haft en medarbejder ansat under cover hos T&T-gården i fire uger hen over sommeren, og det er her, videoen er blevet optaget.

”Hvis det ikke var for modige undercover-folk, ville disse overgreb ske i det skjulte og uden at forbrugerne er klar over det,” siger Matt Rice til FOX Business.

Ifølge FOX Business skriver McDonald’s i en erklæring, at de sammen med Tyson Foods nu undersøger situationen nærmere, og at de fremover vil have større fokus på dyrevelfærd. Dyr skal behandles med respekt, og det er en integreret del af en ansvarsfuld forsyning, lyder det.

Hvad er din holdning til måden, dyrene behandles på? Og tror du, at McDonald’s rent faktisk vil sætte mere fokus på dyrevelfærd fremover, eller er det bare varm luft?

FOX Business
Tags: