Meningsmåling: Var medierne for hårde ved Henrik?

Meningsmåling: Var medierne for hårde ved Henrik?

image title: 
: Francis Dean/123rf.com
Onsdag den 14. februar udløste tabet af den farverige og ofte udskældte prinsgemal en sand landesorg. Især medierne blev prinsen mindet med rosende og hjertevarme ord, men ifølge en ny meningsmåling påpeger danskerne nu, at den positive medieomtale først kommer efter prinsens død. Det skriver TV 2 ifølge Dagens.dk.

Ifølge en ny meningsmåling, foretaget af Megafon på vegne af TV 2 og Politiken, mener flere danskere, at den danske prins ikke blev behandlet værdigt, da han var i live.

58 procent af danskerne svarer, at de ikke mener, at medierne ikke har givet prinsgemalen en fair behandling i hans levetid. Blot 23 procent af danskerne svarer, at medieomtalen har været i orden.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik tog romantisk afsked med Dronningen

Hvis man spørger pressen selv, så peger flere mediechefer særligt på Ekstra Bladet som syndebuk. Både chefredaktør på Kristeligt Dagblad, Erik Bjerager, og TV 2s nyhedskanal, Ulla Pors, mener nemlig, at Ekstra Bladets omtale af prins Henrik bærer en stor del af skylden for de negative målinger, skriver avisen.

”Redaktionen som kommer i meningsmålingen, har i høj grad noget med Ekstra Bladet og ugepressen at gøre. For Kristeligt Dagblads eget vedkommende mener jeg, at vi har forholdt os kritisk til de mærkværdige ting, han har sagt de sidste år af sit liv, men vi har ikke være ude for underdanige, ” siger Erik Bjerager til TV 2 ifølge Dagens.dk.

Synes du, at medierne har været for hårde ved prins Henrik?

Dagens.dk
Tags: