Menneskeheden på vej til at uddø

Menneskeheden på vej til at uddø

image title: 
nitsuki/123rf.com
”Studiet viser uden nogen større tvivl, at vi er på vej mod jordens sjette, store masseudslettelse,” udtaler en amerikansk forsker i studiet.

Undersøgelsen er blandt andet målt efter hyppigheden i uddøende racer af hvirveldyr, det vil sige pattedyr, fisk og fugle der har en rygsøjle i skelettet.  Alene i det 20. århundrede er over 400 arter forsvundet, og det meget mere end normalt.

LÆS OGSÅ: Forskere har måske fundet liv i rummet 

Paul Erlich, en af forfatterne og forskerne bag undersøgelsen, forklarer, at sidst jorden oplevede en masseudslettelse var for 65 millioner år siden – dengang dinosaurerne regerede over planeten.

Raten for hvor hurtigt dyrearter uddør, er grundlaget for undersøgelsen. Sidste århundrede forsvandt arter af hvirveldyr 100 gange hurtigere, end hvis mennesker ikke havde eksisteret.

Allerede inden for 3 generationer vil menneskene opleve store problemer, anslår de amerikanske forskere, der kommer fra de højt respekterede universiteter, som Stanford, Berkeley og Princeton.

”Hvis vi lader det fortsætte, vil det kunne tage flere millioner af år, før jorden er den samme igen. Og vores art vil sandsynligvis forsvinde tidligt,” forklarer Paul Erlich.

Synes du, at der nok fokus på vores planets helbred i mediebilledet? Gør vi nok?

Metroxpress