Messerschmidt smidt på porten: Misbrugte EU-støttekroner

Messerschmidt smidt på porten: Misbrugte EU-støttekroner

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Morten Messerschmidt er nu ikke længere en del af Dansk Folkepartis øverste ledelse. Det sker efter der er dukket flere sager op om forkert brug af støttekroner fra EU-Parlamentet.
 
”Vi har gjort os vores tanker og besluttet, at Morten Messerschmidt træder ud af vores ledelse,” siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, til DR ifølge metroxpress.
 
Sagen om de misbrugte støttekroner drejer sig om i alt 500.000 kroner, som muligvis er blevet brugt i strid mod EU-Parlamentets regler.
 
200.000 kroner af denne sum var blevet afsat til afholdelse af EU-konferencer, men i stedet blevspenderet på partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015. Derudover er de resterende 300.000 kroner blevet brugt på medietræning og annoncekampagner.
 
LÆS OGSÅ: DF betaler 200.000 tilbage efter voldsom kritik
 
Ifølge reglerne er det ikke tilladt at bruge EU-støttekroner til politiske kampagner og møder for partier.
 
Kristian Thulesen Dahl understreger, at der ikke er tale om bevidst snyd.
 
”Men det er sjusk på et meget højt plan, og det hører ingen steder hjemme,” siger han.
 
Dansk Folkeparti er i gang med at gennemgå alle sager om EU-støtten, som er givet gennem den EU-kritiske europæiske alliance Meld, som Messerschmidt var tidligere formand for.
 
Det er ikke første gang, at partiet har misbrugt EU-støttekroner. I 2013 måtte de tilbagebetale 120.700 kroner for en sejltur i forbindelse med et kommunalvalg. I sommer måtte DF diske op med 1,6 millioner kroner til EU-Parlamentet, som blev brugt til en kommunal valgkamp.
 
Skal der laves strammere regler for EU-støttekronerne?  
 
Metroxpress
Tags: 
Nøgleord: