Metro udbetaler tusinder til ugenerede borgere

Metro udbetaler tusinder til ugenerede borgere

Sponsoreret indhold

Det kan være irriterende at bo op ad metrobyggeri. Det støver, støjer og generer borgerne i København. Af den grund får naboerne et skattefrit beløb på flere tusinde som kompensation fra det delvist statsejede metroselskab. For nogle naboer er det en kompensation for nogle støjgener, de slet ikke har.

Radiokanalen Radio24syv har talt med 38 tilfældige beboere, som er naboer til metrobyggeriet og modtager mellem 1.000-15.000 kroner om måneden i kompensation.

22 af dem giver udtryk for, at de slet ikke er påvirket eller generet af larm fra byggeriet.

En af dem er Inge Eklund. Hun får cirka 7.000 kroner om måneden i kompensation for støjgener. Til trods for, at larmen slet ikke generer hende:

”Det er faktisk utrolig lidt larm, vi har oplevet. Det er ligesom at bo på landet,” fortæller hun til Radio24syv, og fortsætter:

”Det har også undret os meget, at vi lige pludselig fik kompensation, for vi har aldrig klaget over byggeriet, tværtimod, men det er jo svært at sige nej.”

LÆS OGSÅ: Du ved, du er afhængig af gambling når…

De mange millioner bliver udbetalt af Metroselskabet, som er ejet af staten samt Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.
Metroselskabets kundedirektør Rebekka Nymark forklarer, at kriterierne for at få kompensation, fungerer som de skal:

”Vores erfaring med støj er, at det er meget individuelt, hvordan det opleves. Jeg er af den opfattelse, at det er rigtig godt, at vi har nogle objektive kriterier som er fastlagt af Folketinget, for hvad der skal udløse at man får kompensation, og hvor meget kompensation man skal have,” siger Rebekka Nymark, kundedirektør i Metroselskabet til Radio24syv.

Burde der laves nye regler for retten til kompensation, når man er nabo til metrobyggeri?

TV 2