Mexico: Mange døde ved fyrværkeri-eksplosion

Mexico: Mange døde ved fyrværkeri-eksplosion

image title: 
Foto: carther/123rf.com
Efter eksplosionen på fyrværkerimarkedet i Mexico City, er 29 personer døde og 70 personer kvæstet, oplyser lokale redningstjenester ifølge DR.
 
Eksplosionen skete på fyrværkerimarkedet i San Pablito i Tultepec, der ligger cirka 30 kilometer nord for Mexico City.
 
Ifølge Eruviel Avila, der er guvernør i delstaten Mexico, har 13 børn fået forbrændinger på mere end 90 procent af kroppen. Børnene bliver sendt til behandling i den amerikanske by Galveston.
 
Lederen af beredskabstjenesten i Tultepec, Isidro Sanches, udtaler, at dødstallet risikerer at stige yderligere i takt med, at redningsarbejderne får undersøgt en større del af området.
 
Det første dødstal lå på 10 mennesker, hvoraf tallet er næsten tredoblet nu.
 
Lokale tv-stationer har filmet hændelsen, hvor fyrværkeri eksploderer i alle retninger og farver himlen, mens en massiv røg breder sig over markedet, og folk flygter fra stedet.
 
LÆS OGSÅ: 10 tegn på, du er sammen med den rigtige
 
Nyhedsbureauet, Reuters, beskriver den forkullede plads, som noget, der minder om en krigszone.
 
Ifølge chefen for den mexicanske beredskabsstyrelse, Luis Felipe Puente, er der mangel på sikkerhedsforanstaltninger, hvilket sandsynligvis er årsagen til eksplosionen.
 
Lokale medier rapporterer, at der var cirka 300 tons fyrværkeri på markedet, da eksplosionen skete.
 
En af de overlevende fra eksplosionen fortæller til nyhedsbureauet AP, at den ene eksplosion blev efterfulgt af den anden:
 
”Der gik ild i alt. Alt eksploderede. Sten fløj af sted. Mursten røg gennem luften,” beretter Crescendia Francisco Garcia.
 
Et andet vidne fortæller, at han var sammen med din 15-årige søn, da eksplosionen ramte. De prøvede at flygte, men faren blev ramt i nakken og faldt omkuld.
 
”Jeg forsøgte flere gange at rejse mig. Men jeg kunne ikke komme op. Min søn trak mig ud,” fortæller Cesar Ornelas.
 
Tror du noget lignende kunne ske i Danmark?
 
DR & Ekstra Bladet
Tags: