Milliardær vil bryde personligt tabu

Milliardær vil bryde personligt tabu

image title: 
Foto: Kobby Dagan/123rf.com
Facebook-stifter og milliardær Mark Zuckerberg og hans kone, Priscilla Chan, kunne i fredags fortælle den glædelige nyhed, at de venter et tilsyneladende sundt og raskt barn.

Det har dog ikke været nogen nem vej for parret, og i samme ombæring valgte de derfor at fortælle om deres store sorg, hvor Priscilla Chan tidligere har fået tre ufrivillige aborter:

”Det er en ensom oplevelse. De fleste mennesker taler ikke om ufrivillige aborter, fordi man frygter, at ens problemer vil falde tilbage på en selv - som om du er defekt eller har gjort noget for at forårsage det. Så du kæmper på egen hånd,” skrev Mark Zuckerberg på Facebook på vegne af sig selv og sine kone.

LÆS OGSÅ: Sexisme er et stigende problem

De håber, at de ved at fortælle deres tragiske historie kan være med til at bryde med et stort tabu:

”At snakke om disse problemer i vores åbne og forbundne verden skubber os ikke fra hinanden; det bringer os sammen. Det skaber forståelse og tolerance, og det giver os håb,” fortsætter den 30-årige Facebook-stifter.

Opslaget har i skrivende stund fået 1,4 millioner likes og er blevet delt 35.000 gange, mens kommentarfeltet er oversvømmet med personlige beretninger i stil med Mark Zuckerbergs. Noget tyder altså på, at parrets mission er lykkedes.

Ifølge sundhed.dk ender mellem 15 og 20 procent af alle graviditeter med en ufrivillig abort, og risikoen bliver kun højere, jo ældre man bliver. Omkring en procent af de kvinder, der har haft en ufrivillig abort, vil opleve det igen. 

Betragter du ufrivillig abort som et tabu? Er vi mennesker i det hele taget for dårlige til at tale om personlig sorg?

Politiken
 
Tags: