Min hund kaster op - hvad gør jeg? Her er eksperternes råd

Min hund kaster op - hvad gør jeg? Her er eksperternes råd

Dette indhold er sponsoreret.

Er du så heldig at være hundeejer? Så ved du, at du ville gøre alt for, at din lille firbenede ven har det godt. Der er trods alt ikke meget, der slår fornøjelsen af at se din hund springe rundt af glæde. 

Desværre kan der opstå ubehagelige situationer, hvor du som hundeejer skal hjælpe din hund bedst muligt. Det kan for eksempel være, du pludselig står i situation, hvor du kan se:”min hund kaster op nu” ‒ og du ikke aner, hvad du skal gøre. 

Ændringer i adfærd eller opkast kan både være helt ufarligt og alvorligt – så hvornår er hvad hvad? Det giver vi dig svaret på her. 
 

Når du kan se, min hund kaster op nu, skal du sikre, at den har adgang til vand

Det er yderst ubehageligt at stå i en situation, hvor du pludselig må erkende ”min hund kaster op - og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre” – men det er vigtigt, du bevarer roen. 

Hvis du kan se, at din hund kaster op, så er det først og fremmest vigtigt, at du giver den plads og mulighed for at slappe af ‒ for den synes også, det er ubehageligt. Du skal desuden sørge for, at den har fri adgang til vand, men vær opmærksom på, at den ikke skal have mad det næste halve til hele døgn.
 

Min hund kaster op ‒ find årsagen til, hvorfor det sker

Det er desuden vigtigt, at du finder årsagen til, hvorfor du pludselig oplever “min hund kaster op”. 

Har den mon bare spist noget tilfældigt på en gåtur, eller er der i stedet noget i det foder, du giver den, som den ikke kan tåle? 

Der kan være mange årsager til, at du pludselig kan opleve, din hund kaster op. Det er derfor yderst vigtigt, at du finder den helt specifikke årsag, så du kan hjælpe din hund bedst muligt også på længere sigt. 


Er der ingen bedring? Kontakt et dyrehospital i Frederiksværk eller i din hjemby

Hvis du oplever, at din hund bliver ved med at kaste op, kan der være fare for, at der er noget mere alvorligt galt med din elskede hund. I så fald er det vigtigt, at du hurtigst muligt kommer afsted til et dyrehospital i Frederiksværk eller det sted i landet, hvor du nu bor. 

For at sikre det er mest muligt trygt for din hund, er det vigtigt, hvis det altså er muligt, at du tager den med derhen, hvor den i forvejen er tryg ved at komme til dyrlæge. Er den for eksempel vant til at komme på et dyrehospital i Frederiksværk, er det en god ide, at du tager den med derhen, så den ikke bliver unødigt stresset. 
Tags: