Minister: Bus- og togselskaber skal indordne sig

Minister: Bus- og togselskaber skal indordne sig

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Ministeren vil på baggrund af det stærkt forsinkede og kritiserede Rejsekort nu gøre op med måden, hvorpå busser og tog er organiseret. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

”Sagerne omkring Rejsekort og takstharmonisering har vist, at den nuværende, decentrale struktur, der forudsætter, at trafikselskaberne kan og skal løse alle problemer i fællesskab, ikke fungerer optimalt,” fortalte transportministeren til et samråd i onsdags.

LÆS OGSÅ: Minister undskylder verbalt overfald 

Magnus Heunicke vil nu sørge for, at han selv kommer til at sidde for bordenden, når det handler om billetpriser samt nye takstsystemer over hele landet. Til spørgsmålet om hvorvidt selskabet Rejsekort A/S har været sin opgave voksen, gav ministeren et klart nej.

”Når man har sit eget system, og man ikke vil give køb på det for at løse nogle fælles problemer – når alle sidder omkring bordet og har det sådan – så er man ikke sin opgave voksen.”

Mens Rejsekort A/S og trafikselskaberne modtog hård kritik, fik også Magnus Heunicke og Transportministeriet kritik af Rigsrevisionen samt statsrevisorerne for at have grebet for sent ind, da der opstod økonomiske problemer, og dårlige brugeroplevelser for passagererne.

En ændring af reglerne kan dog først træde i kraft, efter endt folketingsvalg.

Synes du tog- og busselskaberne er for dårlige i Danmark, og hvorfor?

DR