Minister så drabet på 6-årig lillesøster

Minister så drabet på 6-årig lillesøster

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I et interview med Hendes Verden fortæller kultur- og kirkeminister Mette Bock, at hun havde en bekymringsfri barndom indtil den dag, hvor hendes lillesøster på seks år blev dræbt for øjnene.

”En aften, hvor vi var på vej hjem fra pærerov, vendte jeg mig om for at kigge efter hende og så hende cykle ud foran en bil på vejen. Hun var seks år. Jeg havde indtil da haft en bekymringsfri barndom, og jeg troede, at ulykker var noget, der skete for andre,” fortæller ministeren ifølge Se og Hør til damebladet og fortsætter: 

”For første gang i mit liv følte jeg, at jeg mistede sikkerheden. Det var meget dramatisk, og jeg ved, at livet kan være slut i morgen. Siden kom der to drenge til, så i dag er vi mig og fire brødre.”

En af de brødre er som bekendt formand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen.

LÆS OGSÅ: Kendt sanger vil ikke kendes ved sin søn

Inden der var gået 10 år efter tragedien, bankede endnu en krise på døren.

”Mine forældre blev skilt, da jeg var 16-17 år, og det var nogle hårde år, hvor min far udviklede et alkoholmisbrug. Sammen med mine to ældste brødre blev jeg boende hos min far og stod med ansvaret for, at vi søskende kunne ses. Mine forældre talte ikke sammen,” fortæller hun ifølge Se og Hør og uddyber: 

”Det var virkelig overhovedet ikke nogle spændende år. Men i dag ved jeg også, at intet liv er en dans på roser. Alle mennesker har gode og dårlige år. Men man kan selv gøre meget, og hvis jeg må bruge et gammelt rødstrømpeslogan, så er det: "Handling giver forvandling". Jeg er meget handlingsorienteret og ikke typen, der venter på at tingene går over.”

Er du enig med Mette Bock i, at handling giver forvandling?

Se og Hør 

 
Tags: