Minister vil afskaffe fælles tv-forsyninger

Minister vil afskaffe fælles tv-forsyninger

image title: 
Foto: Jaroslav Moravcik/123rf.com
I mange boligforeninger er der fælles tv-forsyninger, som tvinger beboerne til at betale for kanaler, de aldrig ser, men den praksis vil Kulturminister Marianne Jelved (R) nu lave om på.

”Der er en stigende efterspørgsel fra borgere, der føler sig provokeret til at vælge en pakke, som nogen andre har bestemt. Det er en stigende irritation, der begyndte for år tilbage - derfor er der politisk vilje til at se på, om vi kan gøre det på en anden måde,” siger ministeren til DR Nyheder.

Det skønnes, at cirka hver fjerde husstand i Danmark har fælles tv-forsyning, og ifølge en undersøgelse foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil den samlede besparelse ende på 68 millioner kroner – eller i gennemsnit 149 kroner per husstand om måneden.

Den mulige lovændring glæder Forbrugerrådets formand, Anja Philip, som understreger, at forbrugerne vinder på den lange bane, selvom en eventuel overgang for mange vil betyde, at de skal betale lidt mere, end de gør nu.

”På den lange bane bliver det en sejr for os alle sammen, hvis der kommer flere ud på markedet, så vi får et frit tv-marked. Det er en basal forbrugerrettighed at kunne vælge frit på det kommercielle marked,” siger Anja Philip.

Ifølge Marianne Jelved kan man dog godt regne med at skulle vente til efteråret, før lovforslaget kan blive en realitet.

Hvad mener du om forslaget?

DR Nyheder