Mistede fingeren: Alarmcentral ville ikke hjælpe

Mistede fingeren: Alarmcentral ville ikke hjælpe

image title: 
federicofoto/123rf.com
Tilbage i april havde 66-årige Jens Hansen et uheld med en rundsav, der kostede ham halvdelen af ringfingeren. Da hans kone Connie Hansen panikslagen ringede til alarmcentralen for hjælp, fik hun et meget afvisende svar.

Ifølge Midtjyllands Avis lød svaret over telefonen: ”I må selv køre til sygehuset”.

Problemet var bare, at Connie Hansen ikke havde noget kørekort, og derfor var det ganske enkelt helt umuligt for ægteparret selv at komme frem til sygehuset. Alarmcentralen oplyste i stedet, at de ville sende en taxa, der kunne transportere ægteparret, skriver Midtjyllands Avis.

Tilbage stod Connie Hansen alene med sin mand, hvor blodet fossede ud af fingeren. Parret ventede utålmodigt i hele 45 minutter, men da der endnu ikke var kommet en taxa, måtte de se sig om efter andre løsninger.

LÆS OGSÅ: Olivia Newton-John kæmper med dødelig sygdom

Heldigvis var naboen hjemme og kunne træde til og kører Jens Hansen til det nærmeste sygehus i Viborg.

Den ledende overlæge hos Præhospitalets vagtcentral, Peter Martin Hansen, mener ifølge Midtjyllands Avis, at det var den helt rette beslutning at sende en taxi, men han erkender samtidig, at det burde have været en såkaldt ’haste-taxi’, og at kommunikationen burde have været bedre.

”Det blev vurderet, at Jens Hansen ellers havde det godt, var gående og i stand til at blive transporteret til sygehuset i en bil. Men det burde nok have været en såkaldt 'haste-taxi', der skulle være sendt efter ham. Den vil være fremme indenfor en halv time,” siger Peter Martin Hansen, ifølge TV 2 til Midtjyllands Avis.

Mener du, at den var den rette beslutning at sende en taxa?

Midtjyllands Avis
TV 2
Tags: