Mobilopladning om natten er livsfarligt

Mobilopladning om natten er livsfarligt

image title: 
Norasit Kaewsai
Hele 57 procent af danskere oplader deres mobiltelefon om natten. Sikkerhedsstyrelsen er urolig og mener, at tallet er alt for højt. Du udsætter nemlig dig selv for stor fare, når din mobiltelefon er i opladeren om natten.

LÆS OGSÅ: Fyret for at like billede på Facebook

Rigtig mange smartphones og opladere har det med at blive rigtig varme under opladning, og ligger de tildækkede eller tæt på letantændeligt materiale, såsom sofabetræk eller i din seng, så kan det i værste tilfælde starte en brand. Hvis det sker om natten, mens du ligger i dyb søvn, er der stor sandsynlighed for, at du ikke lægger mærke til det, før det er for sent.

”En brand i hjemmet kan ofte undgås, hvis der bliver reageret hurtigt nok. Vi oplever desværre, at brande opstår ved, at eksempelvis varme opladere og telefoner ligger i sofaen eller sengen, og dermed antænder sig selv og andet brandbart materiale. Ligger man og sover, er der risiko for, at man ikke opdager det. Og det kan blive fatalt,” forklarer Kim Rud-Petersen, Nordic koncerndirektør i Gjensidige Forsikring, i en undersøgelse foretaget af forsikringsselskabet selv.

Er moderne elektronik for usikkert i hjemmet? Hvad gør du for at sikre dig mod farlig elektronik?

Avisen.dk 
Tags: 
Nøgleord: