Model sulter sig ihjel – årsagen vil overraske dig

Model sulter sig ihjel – årsagen vil overraske dig

image title: 
Foto: Kumruen Pakorn/123rf
Den har man hørt før, tænker du måske, men Lisas tilfælde er ikke endnu en historie om modelbranchens benhårde skønhedsideal, som en kvinde forsøger at leve op til. Lisa lider nemlig af den sjældne sygdom Superior Mesenteric Artery Syndrome (SMAS).

Det er en kredsløbssygdom i tarmene, som betyder, at det er næsten umuligt for hende at spise fast føde, fordi hun får kvalme og smerter og kaster det hele op igen. Der findes ingen kur mod sygdommen, men Lisa har prøvet med operationer, der kortvarigt har forbedret hendes tilstand, uden det dog har ændret det helt store på den lange bane.

LÆS OGSÅ: Mor giver datter kokain i fødselsdagsgave

Lisa Brown nævner desuden også en anden skyggeside ved sin sygdom. Hun må dagligt lægge ører til nedladende kommentarer om hendes krop fra folk, der ikke kender til hendes sygdom, hvilket hun har svært ved at forstå.

Den 32-årige kvinde forsøger derfor at gøre opmærksom på sygdommen ved hjælp af billeder og videoer online i håb om, at omverdenen vil få kendskab til den. Hun har desuden startet en indsamling, der skal finansiere hendes fremtidige operationer.

Er det blevet en trend at kritisere tynde kvinder, selvom man ikke kender deres historie?

TV2.dk
Tags: 
Nøgleord: