Modigt træk giver tidligere narkoman drømmejob

Modigt træk giver tidligere narkoman drømmejob

image title: 
Foto: gilc/123rf.com
Nogle gange må man ty til alternative midler i jagten på jobs. Det erkendte Aleksander Vattøy Dyrhol fra Norge, efter at have sendt adskillige jobansøgninger uden held.

Han valgte derfor at skrive et ærligt opslag om sin livshistorie i en statusopdatering på Facebook.

“Hej. Jeg hedder Aleksander og vil gerne have et fast arbejde. Desværre ser mit CV ikke ud som de fleste andres, fordi jeg ikke har haft et liv som de fleste andre.”

Sådan indleder han sin hudløst ærlige opdatering, hvori han fortæller om sit liv som tidligere hjemløs stofmisbruger. Han fortæller, hvordan han har kæmpet sig ud af misbruget og i dag er forlovet og far til en lille pige.

“Jeg er så lykkelig for mit nye liv og alt, hvad jeg har opnået. Det eneste, der mangler, er et fast job, så min kæreste og jeg kan købe os et hus til familien og få det lidt lettere økonomisk. Hvis du, eller én du kender, er en arbejdsgiver, som tør give mig en chance, så kontakt mig endelig. Jeg vil ikke skuffe dig, og jeg forstår at sætte pris på de chancer, jeg får her i livet,” fortsætter Aleksander Vattøy Dyrhol, som har måttet erkende, at arbejdsgivere ikke er meget for at ansætte en tidligere misbruger.

LÆS OGSÅ: Gik til den forkerte jobsamtale og fik jobbet

Heldigvis gav Aleksanders Facebook-opslag pote. Historien blev taget op af flere norske medier, og efter opslaget blev delt mere end 23.000 gange, modtog Aleksander adskillige henvendelser fra interesserede arbejdsgivere. Fire dage senere havde han et job.

“Jeg har fået drømmejobbet! Det er i bygge- og anlægsbranchen. Fysisk arbejde. Perfekt for mig,” jubler Aleksander Vattøy Dyrhol i et interview med det norske medie VG.

Det var dog ikke helt let for den tidligere narkoman at skulle fortælle om sin fortid på Facebook.

“Det var svært at samle mod nok til at lægge et billede af mig selv op (på Facebook, red.) og blotlægge min historie for alle, som ville læse den. Men jeg var helt tom for idéer efter at have uddelt så mange CV'er uden at det gav mig en eneste jobsamtale. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre,” skriver han i et nyt opslag på Facebook.

Også Aleksanders forlovede, Linda Mohilla, er lykkelig over Aleksanders succes.

“I dag er jeg verdens lykkeligste og stolteste kvinde. Det, vi håbede, ville ske, er sket,« siger den 31-årige kvinde og fortsætter:

“Jeg tror, mange med en livshistorie som Aleksanders skammer sig og gemmer sig i stedet for at bede om hjælp. Der findes mange mennesker med en lignende fortid, som ville være en stor gevinst for arbejdsgivere derude.”

Er der nogle typer, du ikke kunne finde på at ansætte, hvis du var arbejdsgiver?

BT
Tags: