Mor gjorde 7-årige datter til heroinmisbruger

Mor gjorde 7-årige datter til heroinmisbruger

image title: 
Foto: Chalermchai Chamnanyon/123rf.com
Emma Monk var kun syv år gammel, da hun første gang røg heroin, og pusheren var hendes egen heroinmisbrugende mor.
”Hvordan kunne hun gøre det mod mig?” spørger den nu 32-årige Emma, som tydeligt husker første gang, moren præsenterede hende for det farlige stof.

”Jeg sagde ’Hvad er det, mor?’ og hun løftede mig op, satte mig på køkkenbordet og puttede røret i min mund og sagde, at jeg skulle suge. Så det gjorde jeg. Jeg husker ikke meget efter det. Måske fordi det slog mig ud,” fortæller hun til det The Mirror.

Og det skulle vise sig, at det ikke bare var en engangsforestilling.

”Næste dag kom hun op på mit værelse med det. Min bror legede udenfor. Hun sagde, at det var ’vores lille hemmelighed[C2] ’, og jeg følte, at det var rart at blive inkluderet i noget, som min mor gjorde,” forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Baby skyder sig selv i hovedet

De daglige fix blev hurtigt en vane, og imens andre børn legede ude på gaden, sad Emma Monk indenfor og røg heroin med sin mor.
Da Emma var 11, blev hun for første gang clean, fordi hun kom på børnehjem, mens moren sad i fængsel. Men da hun som 16-årig kom tilbage til moren for at bo, begyndte misbruget med det samme igen.

Det var først, da Emma Monk var 22 og netop havde født sin første søn, som hun måtte bortadoptere, at hun besluttede sig for, at det var slut med heroinen. Den dag i dag er Emma 32 og er gift og mor til tre børn.

Selvom Emma godt ved, at det, hendes mor gjorde, var forkert, har hun alligevel valgt at tilgive hende, fordi hun ikke kan få sig selv til at afskrive hende. Til gengæld er hun ked af, at systemet aldrig brød ind og sørgede for, at Emma og hendes bror havde det godt.

Hvordan ville du have det, hvis din mor gjorde dig til narkoman? Kan du forstå, at Emma har valgt at tilgive sin mor? 

The Mirror
 
Tags: