Mor: Overvågning giver tryghed

Mor: Overvågning giver tryghed

image title: 
Foto: Idprod/123rf.com
Anja Thougaard Kallios kan med en app på sin telefon holde øje med alt, hvad hendes 15-årige datter, Louise Thougaard Kallio, har gang i. Via app’en ”Find Venner” kan moderen rimelig præcist se, hvor datteren befinder sig.

”Hun er nede i Bevægelsesparken. Jeg kan zoome helt ind og se rimeligt præcist, hvor hun er henne,” fortæller Anja Thougaard Kallio under et interview, hvor hun har åbnet app’en for at se, hvor datteren er.

Anja Thougaard Kallio er godt klar over, at hun er ”den pinlige mor”, og hun forstår godt, at nogle forældre synes det er i overkanten at spore sine børn med en GPS-app. For hende er det dog ikke et spørgsmål om tillid, men om tryghed.
 
”Jeg stoler også på Louise. Men hun er teenager, og de kan altså få nogle ideer engang i mellem. Og det handler også om, at skulle der ske noget, så har jeg også muligheden for at finde hende,” forklarer hun.
 
LÆS OGSÅ: Politiet advarer mod mystiske breve
 
15-årige Louise synes også, at det kan være pinligt, at hendes mor kan følge med i hendes færden, men hun forstår godt, at det kan være tryghedsgivende:
 
”Det kan godt være lidt træls nogle gange. Men det er også godt, at hun ved, hvor jeg er, hvis der sker noget”.
 
”Hvis jeg for eksempel kommer en time for sent hjem, og hun ikke aner hvor jeg er henne, så kan hun se, hvor jeg er. Og jeg kan også se, hvor hun er.”
 
Synes du, forældre skal have lov til at overvåge deres børn?

DR 
Tags: