Mor skaber debat: Skal børnene lære huslige pligter?

Mor skaber debat: Skal børnene lære huslige pligter?

image title: 
Foto: choreograph/123rf.com
En ung mor i USA har skabt hed debat på Facebook, efter hun postede billeder af sin seksårige søn, der hjælper til med pligter, såsom opvask, madlavning og tøjvask.
 
Opslaget har fået over 8.000 kommentarer, ifølge Ekstra Bladet.
 
Det er vigtigt for den unge mor, at hendes børn lærer de huslige pligter at kende:
 
”Fordi jeg lever i en generation af mennesker, der brokker sig over at skolen ikke lærte os at lave mad, ordne vasketøj, binde et slips eller betale skat,” skriver Nikkole Paulun på Facebook.
 
Nikkole Paulun er mor til to - sønnen Lyle på seks år, og datteren Ellie på halvandet.
 
”Husholdningsarbejde er ikke kun for kvinder. Fordi en dag er han måske en single-fyr, der lever alene, som faktisk ved, hvordan man ordner vasketøj og ikke spiser take-away hver aften. Fordi en dag vil han nok gerne imponere en kæreste med et hjemmelavet måltid,” skriver hun.
 
LÆS OGSÅ: "Er Lars Skyldig?": Nu kræver politikere ændringer
 
Men det er ikke kun positive kommentarer moderen har fået med sig, flere mødre har været meget uenige med den måde Nikkole opdrager sin søn på:
 
”Du får ikke børn for, at de skal være din slave! Eller til at gøre de ting, du ikke selv gider gøre. Jeg er enig med at lære dem ansvar! Men nok er nok,” skriver Tammy Bellavance.
 
”Et barn skal kende sit ansvar, men skal ikke betjene et komfur som så lille. De skal også have lov til at være børn,” skriver Jennifer Hawley.
 
Rigtig mange brugere forsvarer dog Nikkoles opdragelse:
 
”Godt arbejde, mama!! Mine drenge (to og fire) ordner også vasketøj, opvask og hjælper med maden,” skriver Angela Foster.
 
”Wow, jeg kan ikke tro noget af det lort, jeg kan læse her om hendes måde at gøre hendes søn til en ’slave’ på,” skriver Denise Dee.
 
Hvad synes du om Nikkoles måde at opdrage sin børn på?
 
Ekstra Bladet 
Tags: 
Nøgleord: