Morderdømt morfar hyldes i fængslet

Morderdømt morfar hyldes i fængslet

image title: 
John Palmier/123rf.com
Det viser sig nu, at Jørgen Saugsted, den livstidsdømte morder, har opnået heltestatus blandt personer, der også kæmper i forældresamværssager. I dag er den 68-årige morfar for Højesteret, hvor han håber på en mildere straf.

Den 16. september mødte Jørgen Saugsted op i Fogedretten, for at afslutte sin datters samværssag én gang for alle. Det gjorde han på utraditionel vis, da han bevæbnet mødte op og skød advokaten, og sårede faderen til sit barnebarn.

Det forlyder sig, at planen var at dræbe både advokat og svigersøn, for så at begå selvmord. Det lykkedes dog ikke, da han løb tør for ammunition.  

LÆS OGSÅ: Sådan narrer tricktyvene dig på vejene

Men i stedet for at blive mødt med foragt, bliver Jørgen Sausted nu mødt med hæder, da han under sit fængselsophold har modtaget fanpost fyldt med hyldest og sympati.

”Brevene kommer fra personer, der gerne vil vise deres sympati og forståelse for det, han har gjort. De mener, at det var godt gået, at nogen endelig tog sagen i egen hånd,” lyder det fra BT’s centrale kilde.

I dag håber Jørgen Saugsted, at få formildnet sin dom på livstid. Hvis ikke det lykkes, vil han tage sit eget liv, fortæller han til journalist og forfatter Susanne Staun, der har besøgt ham under fængselsopholdet.

Kan Jørgen Sausteds handling på nogen måde retfærdiggøres?  

BT 

 
Tags: 
Nøgleord: