Muhammedtegner på vej tilbage til Danmark

Muhammedtegner på vej tilbage til Danmark

image title: 
Foto: Eugene Phoen/123rf.com
På lørdag gæster den svenske kunstner Lars Vilks igen Danmark. Sidst han besøgte landet, endte det det med at få forfærdelige konsekvenser, da Omar el-Hussein brød ind hos Kulturhuset Krudttønden, hvor Lars Vilks var gæst i forbindelse med et debatarrangement om ytringsfrihed. Omar el-Hussein nåede at affyre 28 skud, og dræbte filmmanden Finn Nørgaard, før han flygtede videre til Krystalgade, hvor han også dræbte en civil.

LÆS OGSÅ: Forsker: ”Viskelæder skal bandlyses fra klasseværelserne!”

Men nu føler Lars Vilks altså, at der er blevet taget de rette sikkerhedsforanstaltninger til, at han kan komme tilbage. Han gæster Christiansborg i forbindelse med en konference, der bliver afholdt af Lars Vilks Komiteen i samarbejde med de Konservative.

”Det er et meget sikkert sted, så der bør ikke være nogen problemer. Det her er en helt anden historie med en helt anden bevogtning.
Nu er danskerne jo vågnet 100 procent,” siger Lars Vilks til Kvällsposten.

Vilks rolle i arrangementet er at fortælle om, hvordan hans situation ser ud, efter han i 2007 afbildede profeten Muhammed som en hund. I øjeblikket er han gået under jorden, efter han har været offer for flere fejlslagne attentater.

Synes du, at det er for risikabelt, at Lars Vilks allerede besøger Danmark nu?

Berlingske
 
Tags: