Mumie med velkendte sko vækker opsigt

Mumie med velkendte sko vækker opsigt

image title: 
Foto: ttatty, 123rf
I den Sibiriske bjergkæde Altai, der ligger på grænsen mellem Rusland, Mongoliet og Kina, er resterne af et 1500 år gammelt lig blevet fundet. Det skriver Siberian Times.

Men der er noget usædvanligt ved det ældgamle lig. Det ser nemlig ud til, at liget er iført Adidas sko. Se de opsigtsvækkende sko her.

Det usædvanlige fund har fået flere engelske medier til spøgefuldt at spørge, om fundet beviser, at tidsrejser er mulige.

“Zoom ind på billedet og du vil opdage håndlavede sting. Ikke Adidas overhovedet. Bare hvide striber, og ikke engang 3 striber,” skriver Gergely på avisen Metros Facebook-side, ifølge EkstraBladet.

“Tidsrejser lige nu er videnskabeligt umulige,” skriver Anthony.

Det er imidlertid ikke alle, der er lige så skeptiske som Gergely og Anthony.

“ Alt er muligt, hvem ved, om vi lever i fortiden, jeg mener mulighederne er uendelige,” skriver Colin på Graduate Fasttracks Facebook-side, ifølge EkstraBladet.

Hos Khovd Museum, der har været involveret i fundet, er man meget begejstret. Ifølge Batdorj Sukhbaatar, der forsker på Khovd Museum i Mongoliet, viser fundet, at mennesker allerede dengang var utroligt dygtige håndværkere.

“Fundene viser, at de her mennesker var meget dygtige håndværkere. Set ud fra, at det her var en grav for en person af simpel herkomst, forstår vi, at deres håndværksmæssige færdigheder var forholdsvis veludviklede,” siger han.

Liget blev fundet i 2803 meters højde, og det har angiveligt medvirket til, at det det er så velbevaret.

Vi ved vist alle godt, at der ikke er tale om rigtige Adidas sko, og at historien ikke har noget at gøre med tidsrejser, men tror du, at tidsrejser en dag bliver mulige at foretage?

EkstraBladet
Tags: 
Nøgleord: