Muslim: Demokrati er i menneskers DNA

Muslim: Demokrati er i menneskers DNA

image title: 
Foto: Kitti Kahotong/123rf
Salafisten Adnan Avdic har siden fredag været kilde til stor debat.

I et otte minutter langt interview på TV2 NEWS fredag aften fremlagde han et ønske om at lade grundloven brænde i helvede og en opfordring til danske muslimer om ikke at stemme ved det kommende folketingsvalg.  

Adnan Avdics udtalelser har fået mange muslimer til at tage afstand fra ham. En af dem er den 20-årige Adnan Al-Adhami, der udover fornavn og religion ikke deler noget med salafisten – særligt ikke hans synspunkter.

”Jeg synes, det lyder meget underligt, at det udelukkende skal være guds ord, der er gældende. Jeg ved ikke hvor mange muslimer, der abonnerer på den tankegang. I min verden er det helt ved siden af,” siger han til Ekstra Bladet.

Adnan Al-Adhami flygtede som femårig med sine forældre fra Saddam Husseins diktatur, og han ser demokratiet som en gave.

”Vi er flygtet fra et diktatur. Demokrati ligger jo i mange menneskers DNA, og det er derfor, man er kommet til Danmark. Og derfor skal man engagere sig endnu mere. Det er jeg altid blevet opdraget til,” fortæller han til Ekstra Bladet

Adnan Al-Adhami er ked af salafistens udtalelser, for udtalelserne tager alle muslimer som gidsel, mener han.

”Jeg synes, det er problematisk, at der bliver sat så meget fokus på Adnan Avdic, for han tager faktisk muslimerne til gidsel for sin antidemokratiske prædiken. Vi skulle hellere sætte fokus på alle dem, der gerne vil deltage i debatten,” siger han

Tror du, at salafistens udtalelser er med til at forstærke modviljen mod muslimer i Danmark?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: