Når mænd ikke må trøste et barn i nød

Når mænd ikke må trøste et barn i nød

Sponsoreret indhold

Forsker og ph.d.-studerende Else-Marie Buch Leander, der har forsket i pædofilianklager og frygt i daginstitutioner og SFO’er, advarer mod engelske ”no touch policies” i danske institutioner. Flere mandlige ansatte frygter beskyldninger for overgreb.

LÆS OGSÅ: ”Handicappede børn svigtes af kommunerne”

Et stigende antal daginstitutioner har i de senere år indført retningslinjer for at undgå anklager om pædofili mod de ansatte, ligesom SFO’er ifølge Else-Marie Buch Leander har pålagt deres ansatte blot at hjælpe børnene verbalt, men ikke fysisk med for eksempel tøjskift. Buch Leander fortæller, at pædagoger er nødsaget til at guide børnene gennem en lukket dør:

”Det er mange pædagoger kede af, fordi barnet er i en skrøbelig og sårbar situation, og det er pædagogen med til at understrege, når han står uden for døren og lægger fysisk afstand til barnet”, fortæller hun til Berlingske, og uddyber:

”Det er meget vigtigt, at man ikke skelner mellem mænd og kvinder, for så bekræfter man, at der er noget galt med mænd. Mange af retningslinjerne i daginstitutionerne er til for at beskytte personalet mod falske anklager og er accepterede af personalet, men man gør mændene en bjørnetjeneste. For man fastholder mændene i en suspekt rolle, hvis de skal gøre noget særligt for at beskytte sig selv”.

Hvad mener du om, at mandlige ansatte på denne måde stigmatiseres?

Berlingske